piątek, 16 września 2016

Mięso na grilla - bo sezon się jeszcze nie kończy


Właściwe jedzenie potrafi wiele. Nie tylko może sprawić ogromną radość, ale wprawia w dobry nastrój i poprawia relacje pomiędzy biesiadnikami. Bo czy widział ktoś kiedyś smutnych ludzi nad suto zastawionym stołem?

Posiłek powinien jednak reagować gustom tych, którzy mają go skonsumować. Jeśli na obiedzie mają pojawić się reprezentanci rodzaju męskiego, to warto zadbać o dania, które ich zafascynują.

Kiełbasa myśliwska jest nie tylko aromatyczna, ale podsmażona czy ugrillowana spełni nawet najbardziej wymagające gusta. Jeśli marzysz o prawdziwych burgerach, to konieczne będzie mięso wołowe. Świeże, potrzebuje tylko szczypty pieprzu i soli. Nie dodawaj do kotletów mąki - samo mięso się nie rozpadnie, a będzie miało w dużej mierze lepszy smak. Pamiętaj, że burgery trzeba smażyć lub grillować z dwóch stron. I nie przesadź - wołowina nie lubi zbyt długiej obróbki termicznej! Skończone kotlety włóż w bułki z listkiem sałaty, plasterkiem pomidora, ogórka i cebulki. Pycha!

A skoro już o grillowaniu mowa - mięso na grilla to zawsze doskonałe rozwiązanie kiedy w spotkaniu ma uczestniczyć grupa mężczyzn. Do tego wystarczy nieco świeżych bułek i kromek chleba, świeża sałatka i wspaniała uczta gotowa. I na pewno nikt nie wyjdzie nienasycony.

A przy grillu czas upłynie znacznie milej. Na deser możesz zaproponować jabłka - też ugrillowane oczywiscie! Z odrobiną miodu i orzechami będą wspaniałym zwieńczeniem posiłku.

Zapraszamy do sprawdzenia oferty "mięso na grilla" na stronie Duda.pl - firma, która wspierała nas przy realizacji tego wpisu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz